Plofkraak in mijn bedrijf? Onzin

Steeds vaker horen we berichten over plofkraken bij banken. Logisch denkt u, daar is iets te halen. Maar ook in uw bedrijf is meer te halen dan u wellicht in eerste instantie denkt. Een brutale bedrijfsinbraak kan ook uw bedrijf overkomen.

In Nederland vindt iedere drie minuten (bron CCV) een poging tot inbraak plaats. Ook bedrijven zijn regelmatig het slachtoffer. De bedrijfsinbraken variëren van klein tot groot en gewelddadig. Bijna 40 procent van de ondernemers krijgt wel eens met een inbraak te maken. De schade hiervan kan hoog oplopen.

Wat maakt een bedrijf aantrekkelijk voor inbraak?
In 80% van alle inbraken gaat het om gelegenheidsinbrekers? Zij zijn vooral op zoek naar voorwerpen die gemakkelijk te verkopen zijn. Hoe kleiner en duurder het voorwerp, hoe interessanter voor de inbreker. Hun voorkeur gaat uit naar snelle acties die zoveel mogelijk opleveren. Zij zijn altijd bang om ontdekt te worden.


Hoe houdt u inbrekers buiten?
U verlaagt het inbraakrisico in uw bedrijf door de toegang tot de buit te bemoeilijken en de kans op ontdekking te vergroten. Denk aan:

  • Hekwerken, rolluiken en anti-rampalen buiten
  • Toegangscontrole
  • (Elektronisch) markeren van spullen
  • SKG*** goedgekeurd hang- en sluitwerk
  • Waardevolle spullen opslaan in aparte ruimten en kasten (compartimenteren)
  • Mistmachines

 

Grootste risico’s inbraak voor bedrijven
Het verlies van belangrijke bedrijfsdocumenten (computerbestanden) kan voor veel ondernemers desastreuze gevolgen hebben. Het verlies van voorraden en productiemiddelen kunnen grote financiële gevolgen hebben en de continuïteit ernstige schaden. Daarnaast brengt een inbraak veelal (zware) emotionele gevolgen met zich mee. Slachtoffers kunnen te maken krijgen met gevoelens van onveiligheid.


Inbraakbeveiliging bedrijven
Genoeg reden om het risico op bedrijfsinbraak zoveel mogelijk te beperken. Dat kan al met een aantal goed op elkaar afgestemde maatregelen op organisatorisch, bouwkundig en elektronisch gebied. Een effectief beveiligingsplan is maatwerk. Een standaard alarminstallatie of camerasysteem is vaak niet voldoende. Op basis van een risico-inventarisatie kan een erkend beveiligingsbedrijf de juiste beveiligingsmaatregelen adviseren. Deze maatregelen vormen samen een sterke en ononderbroken keten.

 Betecom beveiligingsketen inbraak zakelijk

 

Betecom gebrand op veiligheid
Als erkend en BORG-gecertificeerd beveiligingsadviesbedrijf zetten wij onze ervaring en expertise graag ook voor u in. Kies voor veiligheid en continuïteit. Kies voor de vertrouwde ondersteuning en integrale beveiligingsoplossingen van Betecom. Bel of mail ons voor een vrijblijvend advies. Tel. 0341-426000 of info@betecom.nl

Adviesaanvraag

Adviesaanvraag