Zakelijk

Winkels in december: meer klandizie en meer diefstal

19/12/2019

De feestdagen brengen naast meer klandizie ook extra winkeldiefstal met zich mee. Met name gelegenheidsdieven, 'de mensen zoals u en ik', laten rond de feestdagen net iets vaker een extraatje stiekem in hun tas glijden. Wat doe je daaraan als winkelier?

Gelegenheidsdieven slaan hun slag bij grote én kleine winkels

Vooral de gelegenheidsdieven, verantwoordelijk voor zo'n 80 procent van alle winkeldiefstallen, stelen meer rond de feestdagen (onderzoek CVV, Volkskrant). Dure producten lonken in december nog iets meer dan gewoonlijk. Denk aan biefstuk, alcohol en cosmetica. Het lijkt alsof hoe hoger de waarde en hoe kleiner het product, des te groter de kans dat het wordt gestolen. Of het een grote of kleine winkel betreft maakt voor het proletarisch winkelen niet veel uit.

Risico op diefstal in winkels verkleinen

Er is wel verschil: eigenaren van kleine winkels letten vaak wat beter op. Managers van grote winkels maken daarentegen vaker gebruik van technische beveiligingsmiddelen, zoals monitors bij de ingang en camerasystemen. Een persoonlijke aanpak bij het bestrijden van proletarisch winkelen werkt het beste. ‘Als je ziet dat een klant een pen in zijn binnenzak steekt, kun je hem vragen of hij daar ook inktpatronen bij wil. Zo geef je de winkeldief de kans de winkel zonder gezichtsverlies te verlaten.' Passende beveiliging van winkels is eveneens een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Met welke beveiligingsmiddelen je winkel, medewerkers en producten het beste kunt beveiligen is voor iedere winkel anders. Vraag advies van een erkend beveiligingsbedrijf.

Compleet beveiligingssysteem

Om diefstal en overvallen tegen te gaan, is een zo compleet mogelijke beveiliging het meest effectief. De kans dat je al een alarmsysteem geïnstalleerd hebt, is groot. Een alarm alleen is echter vaak niet genoeg voor de beveiliging van je winkel. Denk ook aan gekoppelde camerasystemen, toegangsbeveiliging (detectiepoortjes), gecertificeerde sloten, afroomkluis en spiegels.

Veiligheid in de winkel

Veiligheid in de winkel kun je creëren door in verschillende hoeken camera’s en winkelspiegels op te hangen. De grote, ronde spiegels hangen bovenin je winkel, en zo kun je elke moeilijk zichtbare hoek in de gaten houden. Op die manier maak je het dieven erg lastig producten te stelen. Let ook op voldoende verlichting. Daarnaast zijn detectiepoortjes een goede manier om diefstal tegen te gaan. Zodra een dief met een onbetaald product (met chip/tag) de winkel uitloopt, kunt u deze persoon een halt toeroepen.

Veilige kassa

Je medewerkers werken fijner als zij zich veilig voelen. Daarbij zijn kassa(afroom)kluizen en sleutelkastjes van groot belang. Briefjes met een hoge geldwaarde kun je zo direct opbergen en blijven niet in de kassa. Om verspreiding van vals geld tegen te gaan, is een valsgelddetector of -pen raadzaam. Door briefjes direct te controleren op echtheid, ben je verzekerd van betalingen met geldbriefjes met echte waarde.

Beter beveiligd. Bel Betecom

Wil je het risico op inbraak en diefstal in je winkel verkleinen? Bel of mail ons dan voor advies en installatie. We maken een risicoanalyse, adviseren over de totale beveiligingsketen, de juiste beveiligingsmaatregelen en ontwerpen en installeren desgevraagd het complete beveiligingssysteem. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking.

#betecom #beveiliging #diefstal #erkend #beveiligingsbedrijf #inbraak #winkel

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.