Zakelijke

Particuliere

Brand Beveiliging

bedrijfscontinuïteit!

Wat proberen we te voorkomen?

Misschien wel het ergste wat een ondernemer kan overkomen is zijn bedrijf in vlammen op te zien gaan. Hoe moet je je klanten nu bedienen? Helaas blijft het vaak daar niet bij. Veel bedrijven moesten na de gevolgen van brand hun deuren sluiten, omdat hun bestaande klantenkring gedwongen was bij andere leveranciers aan te bellen. Daarom zijn wij niet alleen gebrand op jouw veiligheid, maar ook op je bedrijfscontinuïteit!

Wij willen je graag helpen om te voorkomen dat de brandweer te laat is, en gedwongen is je pand uit te laten branden. En dat kunnen we voorkomen met een goede brandinstallatie.

Organisatorische maatregelen

Zelf doen

Voor het voorkomen of het bestrijden van brand kan je zelf maatregelen nemen. Dit word ook wel de organisatorische maatregelen genoemd. Dan kan je denken aan er zelf voor zorgen dat je brandmeldinstallaties en ontruimingsintstallaties goed functioneren. Ook moet de BHV goed geregeld zijn.

Daarnaast is het ook handig als de nooddeuren vrij zijn in gevallen van nood. Dat laatste lijkt logisch, maar helaas komt het te vaak voor dat het gebruikt wordt als verkapte opslag. Het kan dus ook handig zijn om goede afspraken te maken over het opruimen van materiaal.

Voor meer informatie, bekijk dan organisatorische maatregelen en opleiding brandbeveiliging

Bouwkundig brandwerende maatregelen

Voldoe aan het huidige bouwbesluit

Volgens het bouwbesluit van 2012 moet nieuwbouw en bestaande bouw voldoen aan bepaalde eisen. Dat bestaat uit eisen zoals hoe lang de hoofddraagconstructie bij brand moet blijven staan of hoeveel nooduitgangen en brandslanghaspels een pand moet hebben. En misschien ben je als ondernemer er niet bewust van, maar de gebruiker van het pand is verantwoordelijk voor de persoonlijke veiligheid van de medewerkers en bezoekers. Dus niet de verhuurder, aannemer of architect.

Gelukkig hebben wij daarvoor veel deskundigheid binnen ons bedrijf en willen je graag hierbij adviseren of zelfs als deskundige optrekken tegenover betrokken partijen en instanties. Zo ben je er zeker van dat alles goed en volgens de wet geregeld is.

Als je graag meer wilt weten over bouwkundige brandwerende maatregelen, bekijk dan onze pagina hierover.

Brandmeldinstallaties

Bedrijfscontinuïteit is top prioriteit

Bedrijfscontinuïteit is voor ons een belangrijk punt. Zoals eerder gezegd kan een brand ervoor zorgen dat je je pand helemaal verliest, en op langere termijn mogelijk ook klanten. Een brandmeldinstallatie zorgt ervoor dat een brand eerder ontdekt wordt. Dit is gemiddeld 13 minuten sneller dan zonder brandmeldinstallatie. Dat is veel tijd die verloren gaat, wat het verschil kan maken dat de brandweer je pand probeert te redden, of gecontrolleerd laat uitbranden.

Kortom, met een brandmeldinstallatie merk je de brand eerder op en kan de brandweer eerder ter plekke zijn. En dat willen we uiteraard het liefst.

Dit alles kan gecombineerd worden met verschillende ontruimingsinstallaties. Want het is natuurlijk wel zo handig dat je ook hoort als er brand is in je pand.

Noodverlichting

In geval van nood

Bij brand valt de stroom vaak snel uit. Dan merk je pas hoe verbazingwekkend slecht je je weg kan vinden in een gang die helemaal vol staat met rook. Daarom is noodverlichting zo belangrijk.

Een goede verlichting leidt je zo snel mogelijk naar buiten. Wij hebben hiervoor verschillende oplossingen zoals de bekende lichtgevende bordjes aan het plafond tot fluorescerende pijlen op de vloer.

Alarmerende maatregelen

Bevestigen van brand

Tegenwoordig mogen meldingen niet meer direct worden doorgestuurd naar 112. De brandweer komt namelijk pas in actie als de melding van brand bevestigd is. Hiervoor kan je een overeenkomst sluiten met een Particuliere Alarm Centrale (PAC). Deze neemt dan contact op met de eigenaar zodat deze kan kijken om te bevestigen of er brand is, zodat er wel of geen brandweer moet worden ingeschakeld. Wederom een belangrijke reden om een snelle melding te krijgen van je installatie.

Tegenwoordig combineren wij deze installaties steeds vaker met camera’s, zodat de jij als eindgebruiker al sneller thuis kan bekijken en bevestigen of er daadwerkelijk brand is in je pand. Hierdoor kan de brand ook sneller geblust en de gevolgen beperkt worden. Kortom misschien het overwegen waard.

Dus wil je graag een goed doordacht plan hebben tegen de risico’s van brand, neem dan contact met ons op zodat we dit verder kunnen bespreken onder een kop koffie.

Automatisch starten met blussen

Blussystemen

Naast alarmeringssystemen installeren wij ook blussystemen. Dat doen wij bijvoorbeeld op plekken waar brand zich snel kan ontwikkelen zoals technische ruimtes, compressorruimtes, besturingskasten e.d.

Op het moment dat er brand wordt gedetecteerd door het aanwezige detectiesysteem, dan wordt de automatische blussing meteen ingeschakeld zonder dat iemand het systeem moet inschakelen. Uiteraard kunnen we deze ook koppelen aan handmelders. Zo kan grote schade worden voorkomen en de brandweer extra tijd geven om uit te rukken.

Een automatisch blussysteem bestaat meestal uit:

 • Bluscentrale
 • Rook- en handmelders
 • Blusunit waarin het blusgas is opgeslagen
 • Alarmerings systeem

Hoe?

Handbrandmelder
Sirene
Brand Penta Bedienpaneel
Rookmelder
Flameline Hand Brandblusser Schuim
Flameline Haspel

Brand Beveiliging

Doen we onder meer voor

Onderwijs, Sport & Cultuur

 • Bewakingscamera's
 • Noodverlichting
 • Ontruimingsinstallaties

Gezondheidszorg

 • Ontruimingsinstallaties
 • Noodverlichting
 • Camera Bewaking

Industrie

 • Toegangscontrole
 • Ontruimingsinstallaties
 • Production Monitoring
 • Camerabewaking

Winkels

 • (Slimme) Camera's met heatmaps
 • Overval beperking
 • Noodverlichting
 • Inbraakbeveiliging

Kantoren en Bedrijven

 • Toegangscontrole
 • Camerabewaking voor o.a. meldkamer bevestiging
 • Brandbeveiliging
 • Inbraakbeveiliging

Brandmeldinstallaties kunnen levens redden en ook je bedrijf.

Wil je meer weten?

Wil je graag een goed doordacht plan hebben tegen de risico’s van brand en meer zekerheid met betrekking tot bedrijfscontinuïteit? Laat het ons weten, en wij helpen je graag.

Neem dan contact op via onderstaand formulier of bel ons gewoon.

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Er ging iets mis. Probeer het nogmaals, controleer je invoer of mail naar info@betecom.nl

Meer weten?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning?

Neem dan eens contact op voor een kop koffie bij ons zodat we samen eens kunnen bekijken hoe we je het beste kunnen helpen.

Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.