Een nieuw of bestaand gebouw moet voldoen aan een reeks bouwkundige (brandwerende maatregelen. De overheid heeft hiervoor landelijke regels vastgesteld die zijn vastgelegd in het bouwbesluit 2012
In het bouwbesluit staan alle bouwtechnische (brandveiligheids)eisen omschreven waaraan een gebouw moet voldoen, zoals:
Maar let op: niet de verhuurder, de architect of de aannemer, maar de gebruiker van een pand is verantwoordelijk voor de persoonlijke veiligheid van de medewerkers en bezoekers. Dat is dus even goed om te weten. Daarom is het zeer verstandig om van te voren goed uit te zoeken aan welke eisen een gebouw (met een specifieke functie) moet voldoen.
Een nieuw of bestaand gebouw moet voldoen aan een reeks bouwkundige (brandwerende maatregelen. De overheid heeft hiervoor landelijke regels vastgesteld die zijn vastgelegd in het bouwbesluit 2012
De eisen in het bouwbesluit variëren naar wat de gebruiksfunctie is van het gebouw (heeft het een kantoor-, winkel-, industrie-, zorg-, of onderwijsfunctie e.d.). Vaak komt het voor dat een gebouw meerdere functies heeft. Dat zorgt dus voor specifieke veiligheidseisen die misschien de bouwmogelijkheden kunnen beperken. Daarom is het aan te raden om al in een vroeg stadium van de bouw de brandveiligheidseisen en bouwkundige consequenties te inventariseren en te bespreken.
Betecom heeft ervaring en kent de wet- en regelgeving. Wij adviseren daarom je graag en helpen je mee in het vinden van oplossingen. Desgewenst kunnen wij ook als deskundige namens u optreden tegenover de betrokken partijen en instanties. Daarvoor kan je altijd contact opnemen voor een persoonlijke kennismaking en adviesgesprek
Bij een calamiteit in je pand moet er op adequate wijze:
Voor het juist uitvoeren hiervan is het dus belangrijk dat er een goede BHV-organisatie is en getraind personeel.
Hierdoor worden zaken gewaarborgd als:
Door het gebruik van brandveilige materialen tijdens de bouw, voorkomt u dat een brand zich snel uitbreidt en veel giftige rook vrijkomt en verspreid. De inrichting van het pand bepaalt in grote mate de snelheid waarmee een brand zich kan uitbreiden en hoe hoog de temperaturen worden. Brandvertragende vloerbedekking en kantoormeubels helpen een snelle uitbreiding te voorkomen
Moeilijk brandbare en halogeenvrije kabel verminderen de hoeveelheid giftige rook en daarmee het aantal mogelijk slachtoffers.
Uit de risico-inventarisatie zal naar voren komen welke organisatorische maatregelen in jouw geval van toepassing zijn en hoe deze het beste kunnen worden gewaarborgd binnen jouw organisatiet. Betecom kan je hierin adviseren en ondersteunen. Neem contact op voor vrijblijvend advies of naar de mogelijkheden van calamiteitentraining voor je personeel.
Voorkom storingen en loos alarm
Je systeem en gebouw worden dagelijks door vele mensen gebruikt. Ook bij het kwalitatieve apparatuur en een deskundige installatie, zijn storingen niet altijd te voorkomen. Daarom adviseren wij altijd een preventief onderhoudscontract af te sluiten.
Met bouwkundige maatregelen tegen inbraak, geweld en overval kan je het binnendringen van je pand vertragen en de gevolgen beperken. Dit gecombineerd met een snelle signalering is het begin van een goed beveiligingsplan.
Zet camera's in om op basis van kentekens auto's toegang te geven tot je bedrijfs parkeerplaats of registreer bezoekers.
CO2 blussers blust branden niet met vloeistof/schuim/poeder, maar met behulp van gas. Dat heeft zowel zijn voor- als nadelen. Wij vertellen je waar je op moet letten.
Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing