Woningen

Wel of geen alarmsysteem als woningbeveiliging, wat is verstandig?

23/9/2020

Wel of geen alarmsysteem als woningbeveiliging?

Een inbreker die van plan is om in te breken gaat altijd op zoek naar het zwakste punt van je woning. Daarom is het belangrijk dat organisatorische maatregelen de eerste stappen zijn van een goede huisbeveiliging. Hiervan hebben wij al een overzicht met onze beste 7 inbraakpreventie tips. 

Maar ondanks al je inspanningen en maatregelen is een inbraak nooit helemaal uit te sluiten. Als de inbreker wil binnen komen, dan lukt het hem uiteindelijk wel, als deze maar genoeg tijd heeft. Het eerste doel is dan ook om dit zo moeilijk mogelijk te maken, zoveel mogelijk tijdwinst te creëren. Want hoe langer de inbreker nodig heeft, hoe groter de kans is dat hij de inbraak afbreekt.

Komt hij dan toch binnen, dan is het belangrijk om de inbreker zo snel mogelijk weer naar buiten te krijgen. Dit kan je doen door de omgeving te laten weten dat er een inbraak plaatsvindt m.b.v. een alarmsysteem + sirene. We willen de inbreker natuurlijk zo min mogelijk privacy geven. Maar wat is een goed alarmsysteem?


Bouwmarkt alarmsystemen

Tegenwoordig zijn er vele verschillende types aan alarmsystemen. Veel ervan kan je zelf aanschaffen in de lokale bouwmarkt of bij de grote webshops. Deze hebben vaak een aantrekkelijke (goedkope) prijs en lijken veel slimme functies te hebben. Maar bij het beveiligen van je woning wil je natuurlijk niet de fout maken dat goedkoop = duurkoop wordt.

Volgens Evert Jansen (een ex-inbreker, nu voorlichter bij de Stichting Veiligheid en Preventie) zijn inbrekers echt niet blij met een goed alarmsysteem. “En dan bedoel ik niet een simpel systeem dat verkrijgbaar is bij de bekende bouwmarkten. Zo’n systeem maakte ik makkelijk los en trapte ik kapot. Met een goed alarmeringssysteem blijft de schade beperkt. Een inbreker maakt dan wel dat hij wegkomt”.


Zinvolle aanvulling

Een goed alarmsysteem is eigenlijk een zinvolle aanvulling op al je eerder genomen stappen om een inbraak te voorkomen. Daarnaast kan het soms ook een eis zijn vanuit de verzekeringsmaatschappij, omdat het om een woning gaat met een hoge inboedelwaarde of bijzondere bezittingen. Maar zoals eerder genoemd, is inbraak helaas niet geheel uit te sluiten. Vaak schrikt de aanwezigheid van een alarmsysteem de inbrekers al af. Ook combineren de alarmsystemen binnen met camerabewaking buiten. Ook dit zorgt voor afschrikking plus dat je de inbreker ook op film vastlegt.Goed beveiligde woning. Bel Betecom

Kortom, wil je het de inbrekers zo lastig mogelijk maken? Laat dan een risicoanalyse maken door Betecom, een erkend beveiligingsbedrijf. Je weet dan precies waar de risico’s in je woning zitten en waar niet. Bovendien bent je verzekerd van professionele installatie en de juiste apparatuur.


Meer weten over beveiliging van je woning? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.