Inbraak

7 beste inbraakpreventietips voor je woning

19/3/2020

7 beste preventietips tegen inbraak 

Veel van de inbraken worden gedaan door gelegenheidsinbrekers. Dat houd dus eigenlijk in dat de inbreker pas voor een woning kiest als de omstandigheden goed zijn. En zoals jij als lezer misschien ook denkt, vinden deze inbraken niet alleen maar midden in de nacht plaats, maar ook veel in de avonduren. Dus het zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor de inbreker is het doel. Daar kunnen bijvoorbeeld enkele goede organisatorische maatregelen bij helpen.


Maar welke stappen kan jij het beste nemen om een (poging tot) inbraak zoveel mogelijk te voorkomen, zonder dat dit (teveel) kost.


Dit zijn onze 7 beste inbraakpreventietips:

  1. Zorg voor een bewoonde indruk. Laat als het donker wordt binnen (en buiten) de lampen branden (of zet deze op een tijdschakelaar). Nog beter zijn schakelaars welke in te stellen zijn op verschillende tijden, zodat de lampen niet altijd op hetzelfde tijdstip aan of uit gaan. 
  2. Zet die inbreker in de spotlights! Zorg voor goede verlichting met bewegingsdetectoren, want inbrekers werken liever in het donker en vallen niet graag op. Zo is de kans veel groter dat de inbreker jouw huis overslaat.
  3. Doe altijd de deuren op slot als je weggaat. Klinkt logisch, maar gebeurd lang niet altijd. Zeker niet overdag of in de avonduren. Check ook meteen of de ramen / deuren op de eerste verdieping op slot zitten. Inbrekers kunnen best goed klimmen. 
  4. Maak het ze ook niet te makkelijk! Zet alle spullen die om het huis staan, welke makkelijk kunnen werken als trap of opstapje, in de schuur. Vergeet natuurlijk dan niet om ook je garage-, schuur- of tuinhuis-deuren op slot te doen, zodat ze ook geen toegang hebben tot ander potentieel inbraakmateriaal. Extra bonus is dat je tuin ook mooi opgeruimd is.
  5. Zorg voor goede sloten op je buitendeuren. Inbreker zijn is een spannende “beroepskeuze” waar ze snel te werk kunnen gaan. Bij een slecht beveiligde woning is de inbreker gemiddeld binnen 30 seconden binnen! Hebben ze langer werk om binnen te komen, dan zoekt hij liever een ander huis. Overweeg daarom om (het liefst) SKG3* sloten te installeren, want die houden de inbrekers het langst buiten. 
  6. Laat je sleutels niet in de binnenkant van het slot zitten. Dan hoeven ze vaak alleen maar een raampje in te slaan om makkelijker binnen te komen.
  7. Leg alle waardevolle spullen uit het zicht, anders weet de inbreker wel heel makkelijk waar hij wezen moet. Je moet ze natuurlijk ook niet in de verleiding brengen.


Nog een extra Bonus Tip!

  1. Markeer je kostbare spullen en/of registreer ze via de politie. Mocht er helaas toch zijn ingebroken, dan is mogelijk de kans groter dat je je spullen zo terug kan vinden.


We hebben ook een mooie infographic hiervan:

7 beste inbraakpreventietips infographic
Klik op de infographic voor een high-res versie


Wil je meer weten over het veiliger maken van je woning?

Hopelijk hebben we je hiermee kunnen helpen je woning iets beter te beveiligen zonder veel kosten te maken. Veel van de genoemde tips zijn meer maatregelen die je zelf kan nemen door bewuster de deuren op slot te doen.

Maar misschien heb je toch nog vragen, of overweeg je een alarmsysteem aan te schaffen. Mogelijk wil je dit laten doen, want voor optimale inbraakbeveiliging is maatwerk nodig. Deskundig advies en installatie van een erkend beveiligingsbedrijf zijn hierbij onmisbaar. Wij helpen je graag. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.


Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.