Woningen

Een veilige en goed beveiligde woning, wie wil dat nu niet?

24/1/2018

Een veilige en goed beveiligde woning, wie wil dat nu niet? Maar hoe weet je nu zeker dat uw huis is opgewassen tegen alle trucs van het inbrekersgilde? Natuurlijk kun je zelf jouw beveiliging oppakken, maar dan kan je voor vervelende verrassingen komen te staan. Want beveiliging is een vak en goede woningbeveiliging vraagt om maatwerk.

Na een inbraak bij een familielid, zijn Henk en Eline vastbesloten om hun woning extra te beveiligen. Buurman Barry weet wel een adresje waar hij zeer degelijke sloten voor weinig geld op de kop kan tikken. Bovendien heeft hij in het weekend wel tijd om het materiaal zelf te bevestigen. Zo gezegd, zo gedaan.

Soms meer nodig dan goede sloten

Naast degelijk hang- en sluitwerk zijn ook andere beveiligingsmaatregelen in huis nodig om veilig te wonen, zoals: een goede organisatie. Wie heeft er een sleutel van uw huis? Sluit jij altijd af? Laat je de achterdeur open als je thuis bent? Door het gebruik van camera’s kan een poging al worden gesignaleerd voor men aan je gevel staat. Ook een inbraakalarminstallatie (zoals een draadloos alarm) slaat direct luid alarm bij een poging tot inbraak. En hoe zit het met uw brandveiligheid in huis? Kortom er zijn nogal wat mogelijkheden en iedere woning is uniek.

Korting op inboedelverzekering

Het echtpaar heeft gehoord dat ze bij hun verzekeraar in aanmerking kunnen komen voor een korting op hun inboedelverzekering, als hun woning voldoet aan de gestelde beveiligingseisen (bijv. Politie Keurmerk Veilig Woning). Dat lijkt hun wel wat.

Grote teleurstelling  

Ze laten de buurman nieuw hang- en sluitwerk installeren en melden zich bij de verzekeraar. Hoewel er op de kwaliteit van sloten weinig viel af te dingen, bleek de meerderheid niet goed te zijn gemonteerd of ongeschikt voor de ramen waarop ze bevestigd waren. Hierdoor zou een inbreker alsnog met gemak een deur of raam kunnen forceren. Zonder de nodige aanpassingen, kan het tweetal wel fluiten naar hun korting.

Juiste wijze gemonteerd  

SKG-goedgekeurde producten, zoals sloten, grendels, scharnieren met geïntegreerde dievenklauwen en voorzieningen tegen cilindertrekken, worden doorlopend aan diverse testen onderworpen. De klant kan er dus op vertrouwen dat het product voldoet. De praktijk heeft uitgewezen dat deze producten, de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Maar, zoals uit bovenstaand voorbeeld blijkt, het gaat niet alleen om het materiaal. Belangrijke voorwaarde is dat het op de juiste wijze gemonteerd wordt.

De winst van veiligheid

Het vroegtijdig inschakelen van een gecertificeerd beveiligingsbedrijf kan een hoop ergernis achteraf schelen. Er zijn altijd verschillende opties om je huis te beveiligen. Ook bij gecertificeerde bedrijven variëren de mogelijkheden van relatief goedkoop tot zo duur als je het zelf wil maken. Deze bedrijven kunnen je daarin adviseren. Dat je met een eventuele korting op de verzekeringspremie, een deel van de investering terugverdient, is mooi meegenomen. Maar de grootste winst zit hem in uw veiligheid. Dat gevoel is onbetaalbaar.

Goede woningbeveiliging vraagt maatwerk

Optimale beveiliging tegen inbraak en het verkrijgen van het Politie Keurmerk Veilig Woning vraagt om maatwerk en vereist deskundig risico-inventarisatie en advies. Hiervoor heb je de hulp nodig van een Gecertificeerd Borg Technisch beveiligingsbedrijf zoals Betecom.

Wij willen dat je je veilig voelt in je woning. Daarom helpen wij je graag de juiste maatregelen te nemen. Wij kiezen daarbij bewust voor duurzame, betrouwbare en gebruiksvriendelijke maatwerkoplossingen als basis voor uw huisbeveiliging

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.