Inbraak

Top 7 kwetsbaarste plekken woning voor inbraak

13/2/2020

Velen van ons halen opgelucht adem als tijdens de feestdagen niet is ingebroken in huis. De kans op woninginbraak is tijdens de feestdagen 70% hoger dan in de rest van het jaar. Maar slachtoffer worden van inbraak wil je nooit. Inbraak gebeurt het vaakst via de achterdeur. Maar je huis heeft meer kwetsbare plekken. Denk aan de voordeur, ramen en de schuifpui. In de visual hierboven zie je wat de meest kwetsbare plaatsen zijn.

Neem de juiste maatregelen inbraakbeveiliging

Als je jouw huis wilt beveiligen, dan zijn drie zogenaamde ‘schillen’ die belangrijk zijn: die om het huis, aan het huis en in het huis.

Verlichting

Als een huis ’s avonds volledig onverlicht is, nodigt dit een langslopende gelegenheidsinbreker uit om zijn slag te slaan. Door verlichting te laten branden, geef je een ‘bewoonde indruk’.

Buren

Maak afspraken met je buren om over en weer een oogje in het zeil te houden.

Klimmateriaal

Leg geen ladders of ander klimmateriaal (bijv. vuilniscontainer) voor het grijpen. Een inbreker gebruikt deze om bij een (openstaande) raam op de eerste verdieping te komen.

Camerabewaking

Door camera’s buiten te installeren kun je inbrekers signaleren voor ze met je deuren en ramen aan de slag kunnen gaan. Inbrekers zijn hier vaak niet van gediend.

Achterdeur

Als een huis een achterdeur heeft, dan is dat de voorkeurplaats van inbrekers om hun slag te slaan. Zorg voor een gecertificeerd SKG***® slot anders staan inbrekers binnen twee minuutjes binnen.

Voordeur

Je trekt de voordeur snel even dicht als je maar kort weg bent, of je andere huisgenoten vergeten ‘m op slot te doen. Draai deze altijd op slot en zorg ook hier dat de kwaliteit van het slot en beslag genoeg is om de inbreker langer dan twee minuten tegen te houden (SKG***®).

Openslaand raam

Ramen die op een kiertje open staan en zwakke beveiliging van de keuken- en slaapkamerramen zijn de oorzaken van de plaats in de top-3 van de inbraakplaatsen. Sluit deuren en ramen.

Klapraam of bovenlichtje

Je denkt dat het geen kwaad kan, zo’n openslaand, en soms ook nog gewoon openstaand klapraampje. Maar inbrekers zijn slimmer dan je denkt en gebruiken deze vaak om een huis binnen te komen.

Schuifpui

Die vaak wat grote en logge deuren lijken zo inbraakveilig, maar dat zijn ze vaak juist niet. Een bezemsteel tussen deur en kozijn lijkt voor velen de oplossing te zijn om deze plaats te beveiligen. Het is voor een beetje slimme inbreker niet voldoende.

Kluizen

Geld, belangrijke documenten, elektronica en kostbaarheden met een hoge financiële of emotionele (en dus onvervangbare) waarde wil je veilig opbergen, beschermd tegen diefstal. In de praktijk liggen zulke kostbaarheden open en bloot in huis. In andere gevallen zijn ze opgeborgen op gebruikelijke plaatsen, zoals in een ladekast, kledingkast of misschien wel onder je bed. Een Europees gecertificeerde inbraakwerende kluis van hoge kwaliteit biedt u de vereiste bescherming en daarmee de gewenste zekerheid.

Alarmsystemen

Naast gecertificeerd hang- en sluitwerk en goede verlichting, kiezen steeds meer mensen voor een inbraakalarmsysteem om hun woning extra te beveiligen. Een alarminstallatie maakt het inbrekers nog lastiger om ongezien een huis binnen te komen. Zorg dan wel voor snelle navolging bij een melding!

Betecom, gebrand op veiligheid

Als Kiwa-gecertificeerd beveiligingsbedrijf zijn we gebrand op jouw veiligheid. We adviseren en helpen je daar graag bij. Bel of mail Betecom voor deskundig advies en inbraakbeveiliging op maat.

#betecom #veiligheid #inbraakbeveiliging #woning #huis #inbraakpreventie

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.