Inbraak

Politievoetje helpt verhogen bewustzijn woninginbraak

10/10/2019

Een politievoetje bij je thuis gevonden? Dan heeft een politieagent geconstateerd dat je huis voor een inbreker een aantrekkelijk object is. De populairste periodes van het jaar voor inbraak zijn de herfst en wintermaanden, wanneer het vroeg donker is.

Ruim de helft van alle inbraken vindt overdag plaats, wanneer mensen naar hun werk zijn. Een derde van de inbraken vindt in de avond en ongeveer tien procent vindt in de nacht plaats. De populairste periodes van het jaar zijn de herfst en wintermaanden, wanneer het vroeg donker is. Want inbrekers zijn gesteld op rust en de afwezigheid van licht. Dan maken ze de meeste kans ongestoord hun werk te doen.

Politie helpt met politievoetje

Woninginbraak kan een grote impact hebben op je gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in je huis geweest, ze hebben aan je bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken en heeft het Woninginbrakenteam in het leven geroepen.

Ook deze herfst en winter houdt de politie weer acties waarbij bewoners alerter worden gemaakt op de risico’s van woninginbraak. De politie spreekt de bewoners aan. Als ze niet thuis zijn, laat de politie een kartonnen 'voetje' achter. Ook wordt er tijdens de surveillance extra gelet op verdachte personen in de buurt van woonhuizen.

Hoe gaan inbrekers te werk?

·        Insluipen

·        Hengelen

·        Flipperen

·        Inbreken via een bovenlicht

·        Openwrikken

·        Gaatjes boren

·        Afbreekmethode

Inbraak beveiliging en preventie

Je kunt zelf veel doen om je woning te beveiligen. Denk aan gecertificeerd hang- en sluitwerk, camerabeveiliging en het voorkomen vanopklimmogelijkheden. Een complete beveiliging is maatwerk. Betecom is een Kiwa NCP-erkend en gecertificeerd BorgTechnisch beveiligingsbedrijf.Wij zetten onze ervaring en expertise graag in om je te helpen je nog veiligerte voelen en de juiste inbraakbeveiligingsmaatregelen te nemen. Bel of mail ons voor een beveiligingsadvies op maat.

#inbraak #beveiliging #politievoetje #woning

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.