Domotica

Domotica koppelen (KNX) aan beveiliging. Wees voorzichtig

1/3/2019

Domotica koppelen (KNX) aan beveiliging.
Wees wel voorzichtig

Binnen je gebouw vormen verlichting, verwarming, toegangscontrole, camera’s, zorg, communicatie en ook beveiliging, steeds meeréén technisch geïntegreerd gebouwsysteem. Het stelt je in staat veilig, energiezuinig en prettig te werken en te verblijven. Denk daarom bij de keuze van je veiligheids- en beveiligingssysteem ook aan de mogelijke koppeling(integratie) met andere gebouwbeheersystemen in jouw pand. Koppeling heeft ook een keerzijde: domotica die niet op de juiste wijze is geïnstalleerd en zonder authenticatie is gekoppeld aan het internet, kan eenvoudig worden gehackt. Blijf dus alert en kies voor een erkend beveiligingsbedrijf, zoals Betecom.

Onderzoek veiligheid KNX-systeem

Domotica-systemen die volgens de KNX-standaard werken en zonder beveiliging zijn gekoppeld aan het internet, blijken gemakkelijk te hacken (onderzoek Computest). Wereldwijd zijn tienduizenden huizen, kantoren, hotels en andere gebouwen voorzien van 'slimme' systemen op basis van KNX, bijvoorbeeld voor verlichting, zonwering en ook beveiliging. In Nederland zijn 1.322 gebouwen, kantoren en huizen die met zo’n systeem uitgerust.

Uit het onderzoek van Computest blijktdat de systemen die zijn gebaseerd op KNX veelvoudig aan het internet worden gekoppeld (bijvoorbeeld door een app). Wanneer ze geen enkele authenticatie bevatten, kunnen kwaadwillenden hiermee op afstand onder meer de verlichting, airconditioning, verwarming en zelfs de beveiliging van huizen en kantoren bedienen.

Hoewel het de standaard is, en er nog steeds apparaten bijkomen met ondersteuning voor KNX, is het niet verstandig om 'slimme' KNX-systemen rechtstreeks aan het internet te koppelen. Zeker de beveiliging!

 

Erkende installateur en beveiligingsbedrijf

Het koppelen van domotica en beveiliging in een geïntegreerd gebouwsysteem heeft grote voordelen, mits deskundig geïnstalleerd. Met het oog op de kwetsbaarheid van dergelijke systemen is het raadzaam bij ontwerp, installatie en onderhoud te kiezen voor een erkende installateur en beveiligingsbedrijf, zoals Betecom. Zeker als uw beveiligingssysteem en sloten in het systeem zijn geïntegreerd. Weten of uw gebouwsysteem veilig is? Bel of mail Betecom

 

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.