Inbraak

Mistgenerator preventief en effectief bij inbraak en overval

31/5/2019

Een alarmsignaleringssysteem kan niet altijd voorkomen dat een inbreker goederen mee neemt. Het alarm zal de inbreker of overvaller wel afschrikken, maar hem er niet van weerhouden zo snel mogelijk goederen te vergaren en met de buit te verdwijnen. Meeneem beperkende maatregelen, zoals het vastzetten van computers, afsluiten van ruimten en kasten kan helpen tijd te winnen. Ook het plaatsing van een mistgenerator maakt het de inbreker een stuk lastiger en werkt bovendien preventief.

Hoe werkt een mistgenerator

Op het moment dat de inbreker door het alarmsysteem (bewegingsmelders, camera) wordt gedetecteerd, zal de ruimte zich binnen enkele seconden volledig vullen met mist. De indringer ziet binnen luttele seconden geen hand meer voor ogen (30 tot 50 cm zicht) en raakt gedesoriënteerd. Het wordt daardoor vrijwel onmogelijk een grote buit te vergaren. En jaagt ongewenste indringers en overvallers effectief en onmiddellijk weg.

Preventieve inbraakbeveiliging

Met een mistgenerator wordt de pakkans vergroot. Inbrekers en overvallers weten dit en lopen er graag voorbij. Het is een effectieve vorm van inbraakbeveiliging. Hoe langer de mist blijft hangen, hoe succesvoller het zal zijn in het voorkomen van criminaliteit.

Voor- en nadelen mistmachine

Mist geeft over het algemeen geen schade aan spullen en personen en laat geen sporen na. Je hoeft alleen te luchten. Daarna is niks meer van de activatie te zien of te merken. Denk bij de keuze van een mistgenerator ook aan het stroomverbruik en de tijd die nodig is om de ruimte snel met mist te vullen. Deze verschillen sterk per apparaat (vermogen), locatie van de mistgenerator, deeltjesgrootte mist en de grootte van de ruimte (m3).

Kiezen van inbraakbeveiliging met mistgenerator

Het kiezen en ontwerpen van het systeem is maatwerk. Je kunt natuurlijk zelf een mistmachine aanschaffen en installeren in je winkel of pand. Wil je zeker weten dat de mistgenerator effectief is, als onderdeel van je complete beveiligingsketen? Kies dan voor en erkend beveiligingsbedrijf zoals Betecom. Wij maken een risicoanalyse, adviseren over de juiste beveiligingsmaatregelen, ontwerpen en installeren uw beveiligingssysteem. Neem contact op voor deskundig advies en een persoonlijke kennismaking.

#betecom #beveiliging #bedrijf #erkend #inbraak #mistgenerator

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.