Winkels

Heeft winkelbeveiliging nog wel zin?

25/2/2018

Onlangs kwam in het nieuws, dat 4 van de 5 zaken bij de politie blijft liggen. Het aantal aangiftes van winkelinbraak en winkeldiefstal daalt. Waarschijnlijk omdat slecht 20% van de winkeliers nog de moeite nemen om aangifte te doen. De politie geeft aan dat het geweld in de winkelstraat harder en professioneler wordt. Diegenen die maatregelen nemen en aangifte doen, zien hun inspanningen nauwelijks beloond. Heeft winkelbeveiliging dan nog wel zin?

Natuurlijk heeft preventie tegen winkelinbraak en diefstalpreventie zin. In de eerste plaats om jezelf, je medewerkers en je zaak te beschermen. Juist als criminaliteit dichterbij komt. Een inbraak, diefstal of overval voorkomen is altijd beter. Ook het verzamelen van gegevens (camerabeelden, signalementen, dna en vingerafdrukken) blijft belangrijk. Het gaat er dus niet zozeer om minder aan beveiliging te doen, maar juist meer aan opvolging. De wijkagent doet zijn stinkende best, maar kan het niet alleen.

Het wordt grimmig op straat.

Het geweld in winkelstraten wordt harder en professioneler. Winkeliers worden in toenemende mate geconfronteerd met o.a. roofovervallen en plofkraken. Volgens cijfers van de politie leidt vooral de aanwezigheid van contant geld tot problemen. Zeker als dit in een geldautomaat zit.

Winkeliers komen in actie.

Enkele grotere winkelketens werken al samen en delen informatie over criminaliteit met elkaar en de politie. Ze volgen hiermee het voorbeeld van België. Detailhandel Nederland werkt op het moment aan een initiatief voor het verzamelen van alle camerabeelden van de winkeliers op één centraal punt. Er komt een taskforce die dit gaat coördineren.

Zorg dat uw winkelbeveiliging op orde is

Er zijn veel manieren om je winkel en medewerkers te beschermen tegen inbraak, diefstal en overval. Daarnaast blijft het verzamelen van gegevens belangrijk. Laat een goed beveilligingsplan opstellen door een erkend beveiligingsadviesbureau.

Denk aan de inzet van:

  • Toegangsbeveiliging met rolluiken
  • Anti ram-palen voor de ingang
  • Inzet van mistgenerators binnen
  • Pinnen mogelijk maken en afroomkluis gebruiken
  • Camerabewaking binnen en buiten
  • Inbraakalarmsysteem
  • Training van medewerkers

Lees meer over overval beveiliging winkel en overige detailhandel.

Camerabewaking

Volgens Jos van der Stap, landelijk overvalcoördinator van de politie, hebben professionele overvallers al gauw door dat de beveiliging in een winkel ondermaats is en bereiden ze zich goed voor: "Daarbij kijken ze ook naar de mate van camerabewaking. Waar hangen de camera's? Hoe zijn ze gepositioneerd?", zegt hij in het AD. Ook de kwaliteit van de beelden is vaak onvoldoende. Lees onze tips voor beter gebruik van camerabeveiliging.

Betecom helpt bij winkelbeveiliging

Als erkend en BORG-gecertificeerd beveiligingsadviesbedrijf zetten wij onze ervaring en expertise graag in om je winkelbeveiliging te verbeteren. Bel of mail ons voor een vrijblijvend advies. Tel. 0341-426000 of info@betecom.nl

 

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.