Inbrekers hebben het druk in de vakantie

11/7/2019

In de zomer slaan inbrekers graag hun slag als bewoners vaak lange tijd van huis zijn. Of tijdens een dagje weg hun woning niet voldoende afsluiten. Je kunt zelf heel veel doen om een woninginbraak te voorkomen. Let in de zomer extra goed op, want uit onderzoek blijkt dat inbrekers in de zomerperiode actiever zijn dan in andere maanden.

Aantal woninginbraken daalt, maar de zomer blijft populair

Verzekeraars zien al langer een dalende trend in het aantal claims op de inboedel- en opstalverzekering naar aanleiding van inbraak. Tijdens de donkere maanden, maar ook de zomervakantie blijven verzekeraars echter relatief veel inbraakclaims ontvangen.

Het aantal claims naar aanleiding van een woninginbraak is in 2018 met 5,7% afgenomen ten opzichte van 2017. De zomervakantie blijft echter populair bij de dievengilde. De afgelopen vijf jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 5392 claims in juli. Dat is 10 procent meer dan gemiddeld in juni. In augustus ligt het gemiddeld aantal inbraakclaims nog hoger. Het einde van de zomervakantie betekent een daling in het aantal claims met 9 procent in september.

5 Preventie tips inbraak vakantie

1.     Op vakantie? Licht de buren in

Het is vaak eenvoudig die woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan, geen auto op de oprit. Voorkom dit, maak afspraken met je buren.

2.     Dagje weg? Deur op slot en verlichting aan

Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken de woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met diverse kostbaarheden vandoor gaan. Sluit dus altijd goed af. Denk ook aan verlichting als je ’s avonds weg bent en goedgekeurd hang- en sluitwerk.

3. Gebruik de Buurtapp

De buurtapp houdt mensen in je buurt alert, ook in de vakantietijd.

4. Houd je vakantiepret privé, inbrekers kijken mee!

Bericht niet op social media over je vakantie als je nog weg bent. Bewaar je verslag tot je weer thuis bent.

5. Zet camerabeveiliging in

Houd je woning in de gaten op afstand. Gebruik camerabeveiliging en signaleer inbrekers al voor ze binnen zijn.

Gebrand op veiligheid? Bel Betecom

Veiligheid en een veilig gevoel in huis zijn belangrijk. Je kunt veel zelf doen, maar voor optimale inbraakbeveiliging is maatwerk nodig. Deskundig advies en installatie van een erkend beveiligingsbedrijf zijn hierbij onmisbaar. Wij helpen je graag. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

#Betecom #inbraakbeveiliging #woning #veiligheid #vakantie

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.