Inbraak

Zonnepanelen niet langer veilig op jouw woning

22/4/2016

Zonnepanelen niet langer veilig op jouw woning

Het aantal zonnepanelen dat van de daken van woningen wordt gestolen, neemt snel toe. Steeds meer Nederlanders hebben panelen op hun dak laten plaatsen. Dieven weten daar wel raad mee. De schade loopt snel op, want een paneel kost al snel tussen € 200 en € 600 per stuk. Hoe kan je deze nu beveiligen?

 

Zonnepanelen snel gestolen

Zonnepanelen worden, net als andere waardevolle spullen regelmatig gestolen. Tot nu toe meestal op bouwplaatsen of bij bedrijven en instellingen waar grotere hoeveelheden tegelijk kunnen worden ‘gescoord’. Maar nu ook veel huizenbezitters zonnepanelen laten plaatsen, stijgt ook het aantal diefstallen van zonnepanelen op woningen. Er liggen inmiddels ruim zes miljoen panelen op daken van zo’n 300.000 woningen.

Zonnepanelen zijn gemakkelijk te demonteren. Diefstal is dan ook een fluitje van een cent. Met een inbussleutel zijn ze in een handomdraai los. En aangezien een zonnepaneel aardig wat kan opleveren, is de buit erg aantrekkelijk.

Diefstal zonnepanelen op woning voorkomen

De politie adviseert eigenaren van zonnepanelen om hun terrein en/of woning zo goed mogelijk te beveiligen. Installeer een bewegingsalarm en goede verlichting die niet makkelijk onklaar te maken is. Heb je al een alarminstallatie voor je woning, dan kan deze hiermee worden uitgebreid. Dat kan ook met een draad door het frame van de zonnepanelen te laten lopen. Wordt deze verbroken, dan gaat het alarm af.

Bel 112 als omwonenden iets verdachts in hun omgeving zien. Denk aan mensen op het dak of bestelbussen die bij een woning geparkeerd worden op een tijdstip dat dit niet gebruikelijk is.Beveiligingstips tegen diefstal zonnepanelen op woning

Professionele inbraakbeveiliging

Wat als je jezelf graag professioneel wilt beveiligen tegen diefstal van zonnepanelen van je woning? Laat dan de risico’s beoordelen door een erkend beveiligingsbedrijf. Je bent dan verzekerd van professionele beveiliging met de juiste apparatuur.

Jouw huis en zonnepanelen beter beveiligen met Betecom

Betecom is een Kiwa NCP-erkend en gecertificeerd Borg Technisch beveiligingsbedrijf. Wij zetten onze ervaring en expertise graag in om je te helpen je veilig te voelen en de juiste maatregelen te nemen. Ook als het om zonnepanelen gaat. Wil je meer weten over beveiliging in je woning en van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.