Alarminstallaties op ISDN vallen nu al uit

24/7/2019

Hoewel KPN pas per 1 september a.s. geen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN meer aanbiedt, worden nu al lijnen vervangen. Alarmcentrales die nog op de verouderde techniek werken, moeten daardoor met spoed worden vervangen. Wacht dus niet te lang en vervang! Meer dan 50.000 alarminstallaties dreigen uit te vallen als niet tijdig maatregelen worden genomen.

Vanaf 1 september 2019 biedt KPN geen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN meer aan. Het is volgens het bedrijf een harde deadline. Dit heeft grote consequenties voor zo’n 50.000 alarminstallaties, die nog altijd van verouderde technologie afhankelijk zijn. Deze moeten worden vervangen of worden aangepast, zodat alarmmeldingen voortaan via IP-technologie verzonden kunnen worden naar de alarmcentrale.

Zorg voor een betrouwbare verbinding

Soms wordt het advies gegeven om het alarmsysteem aan te sluiten op een van de analoge ingangen van de router. Deze methode kan werken, maar is allesbehalve betrouwbaar. Het is daarbij nooit zeker of de alarmmelding de particuliere alarmcentrale bereikt. Het door inbrekers bezet houden van de telefoonlijn kan voldoende zijn om het alarmsysteem te saboteren. Beter is het te kiezen voor een nieuwe centrale. Bij Betecom is deze direct voorzien van een app voor bediening vanaf je mobiel mogelijk maakt. Je kunt de oude centrale ook voorzien van een converter die het analoge signaal omzet naar een digitaal signaal. Belangrijk is hoe dan ook dat er een betrouwbare verbinding blijft bestaan die ook aan alle (verzekerings)eisen voldoet.

Meer aanpassingen aan het KPN-net

Bedrijven en particulieren die gebruik maken van ISDN15/20/30 moeten binnenkort ook in actie komen, want die technologie gaat per 1 januari 2021 uit de lucht. Dan resteren er nog zo’n 150.000 installaties die op PSTN zijn aangesloten. Het is nog niet bekend, wanneer die aan de beurt zijn, maar lang zal dat niet op zich laten wachten!

Betecom adviseert

Wil je weten of jouw alarmcentrale nog up-to-date is of binnenkort aangepast of vervangen moet worden? Bel Betecom. Wij zijn momenteel al bij diverse klanten bezig nieuwe centrales te plaatsen. Wacht niet te lang en vervang! Bel of mail ons voor een advies en offerte.

#betecom #beveiliging #bedrijf #erkend #alarminstallatie #ISDN

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.