Woningen

Slachtoffers woninginbraak krijgen vaak opnieuw bezoek inbreker

11/4/2019

Slachtoffers woninginbraak krijgen vaak opnieuw bezoek inbreker

Uit nieuwe analyses door het CBS van de Veiligheidsmonitor 2017 blijkt, dat inbrekers 1 op de 5 maal binnen een jaar na een woninginbraak terugkomen. Voorkom herhaling. Neem na een inbraak direct maatregelen om de inbraakbeveiliging van je woning te herstellen of te verbeteren.

Twintig procent herhaling woninginbraak

Gemiddeld kreeg ruim 20% van de slachtoffers van woninginbraak binnen een jaar te maken met een nieuwe inbraak. In de stedelijke gebieden was dit zelfs 28%. Ruim drie kwart van de slachtoffers kreeg één keer te maken met (poging tot) woninginbraak, 15 procent twee keer en 7 procent drie keer of vaker. De Veiligheidsmonitor (VM) is met ingang van 2019 een tweejaarlijks (in oneven jaren) terugkerend bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap.

Hoger risico in vakantie en feestmaanden

In 2017 gaf 2 procent van de bevolking aan dat zij in de afgelopen twaalf maanden slachtoffer zijn geweest van woninginbraak of een poging daartoe. Dit zijn naar schatting ongeveer 287.000 personen. De meeste slachtoffers kregen in de vakantiemaanden juli, augustus of in de feestmaand december met inbrekers te maken. Januari telde de minste slachtoffers.

Herhaalde slachtoffers voelen zich vaker onveilig

Mensen voelen zich steeds minder veilig naar mate ze vaker slachtoffer zijn van een woning inbraak. Ook voelen slachtoffers van inbraak zich vaker onveilig in hun buurt. 15 Procent van de herhaalde slachtoffers voelt zich vaak onveilig in eigen buurt, tegen 6 procent van de eenmalige slachtoffers en 1 procent van de niet-slachtoffers.

Voel je veilig. Wacht niet met inbraakbeveiliging woning

Een kwart van de herhaalde inbraakslachtoffers heeft een alarminstallatie, tegen 18 procent van de eenmalige slachtoffers en 13 procent van de mensen die in het afgelopen jaar geen ervaring met woninginbraak hebben gehad. Bovendien bezitten herhaalde slachtoffers iets vaker rolluiken. Wacht niet met het nemen van beveiligingsmaatregelen in huis tot het te laat is.

Beter beveiligd? Bel Betecom

Zorg voor de juiste inbraak beveiliging in je woning, zodat jij en je huisgenoten zich veilig voelen thuis. Wil je meer informatie over inbraakpreventie en inbraakbeveiliging in jou woning? Bijvoorbeeld welke maatregelen in jouw situatie het beste werken: inbraakalarm, camerabeveiliging of bijvoorbeeld beter hang- en sluitwerk? Laat het ons weten. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing.

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.