Toegangscontrole, waar moet je op letten?

24/10/2019

Toegangsbeveiliging is een belangrijke schakel in je keten van beveiligingsmaatregelen voor je bedrijf, winkel, instelling of terrein. Het kiezen van de juiste toegangsbeveiliging vraagt een goede afweging. Verkeerde keuzes kunnen kostbaar zijn. Waar moet je op letten bij de keuze van je toegangscontrole?

De juiste toegangsoplossing vraagt om maatwerk en een zorgvuldige afweging tussen functionaliteit, veiligheid, budget en technische mogelijkheden. Onderstaande checklist helpt bij het ontwikkelen van een strategische aanpak bij het kiezen van de juiste oplossing voor toegangscontrole in je beveiliging.

1. Flexibiliteit

Is je systeem uit te breiden als dat nodig is? Beveiligingsbehoeften veranderen. Houd er dus rekening mee dat je het systeem kunt upgraden, nieuwe sloten kunt aansluiten op en integreren met het bestaand toegangscontrole systeem. Dit kan op lange termijn veel geld besparen. Kies bijvoorbeeld voor sloten, zoals sleutels van iLOQ, die zijn gebouwd op een open architectuur. Dit biedt flexibiliteit, zodat ook in de toekomst de juiste sloten voor de juiste toepassing gekozen kunnen worden. Deze zijn makkelijk in beheer en hebben lage kosten.

2. Wat is de structuur van de locatie(s)?

Je hebt specifieke sloten nodig voor deuren met veel en weinig verkeer, voor gebruik binnen en buiten. Bijna overal zijn draadloze sloten eenvoudiger te installeren en te onderhouden dan bekabelde sloten. Sloten op batterijen zijn energiezuiniger in gebruik. Ze worden pas geactiveerd als een identificatiedrager wordt aangeboden. Goed passend bij je duurzaamheidsdoelstellingen. Gecertificeerde draadloze veiligheidssloten bieden bescherming voor gevoelige omgevingen en/of gebieden met strenge normen of wettelijke vereisten. Keyprocessor is een product dat makkelijk is in gebruik en veel controlemogelijkheden biedt.

3. Mobiel toegangsbeheer

Wie gebruikt en bezoekt je locatie. Is dit een vaste of een sterk wisselende groep? Welke identificatiedragers passen bij hun behoeften en beveiligingswensen? Nu en in de toekomst.

Vaak moet je de toegang filteren voor vast personeel, tijdelijke werknemers, onderhoudsmonteurs en bezoekers. Het toegangssysteem moet flexibel genoeg zijn om dit aan te kunnen. Vanwege het gemak is mobiel toegangsbeheer ook een overweging.

4. Efficiënt

Denk bij de keuze van het systeem ook aan de beveiliging van kasten, machines, liften, serverracks en draadloze systemen. Zijn voor toegangspunten buiten speciale poortvergrendelingen of hangsloten nodig, gecertificeerd voor extreme weersomstandigheden?

Het is efficiënt om ook alle ‘niet-deuren’ vanuit dezelfde software-interface als die van de deuren te beheren. En gebruikers zijn gebaat bij één legitimatiebewijs voor elke toegangsbehoefte.

5. Real time

Moet je toegangscontrole real time zijn? Online toegangssystemen en deurbeveiliging zijn op elk gewenst moment te beheren en te wijzigen. Kasten met gevoelig inhoud zijn op afstand en in real time te bewaken. Toegangsrechten zijn in te trekken als de inloggegevens verloren gaan of medewerkers wisselen. In noodgevallen kan het op afstand vergrendelen of ontgrendelen van een toegangsdeur van levensbelang zijn.

Toegangscontrole is maatwerk

Het ontwerp van het juiste toegangscontrolesysteem is maatwerk. Deskundig advies is cruciaal. Welk systeem en ontwerp je kiest, draadloos, bekabeld of een combinatie? Toekomstbestendig toegangsbeheer biedt de juiste combinatie van beveiliging, flexibiliteit, compliance, installatiegemak, kostenefficiëntie en naadloze integratie. Meer weten? Bel of mail Betecom.

#betecom #toegangscontrole #toegang #beveiliging #iLOQ  #Keyprocessor

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.