Inbraak

Houd jij ook de voordeur open voor inbrekers?

7/11/2019

Een op de drie voordeuren in Nederland zijn onvoldoende beveiligd. Bij een kwart zit de deur zelfs niet op slot als niemand thuis is! Een derde van de woningen wordt achtergelaten zonder bewoonde indruk. Dat constateert de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).

Inbraak ‘omdat de gelegenheid zich voordoet’

“We zitten midden in de donkere dagen en elk jaar zien we een stijging in de inbraken, met straks een piek tijdens de feestdagen. Nog steeds worden ruim 4 op de 5 inbraken gepleegd, ‘omdat de gelegenheid zich voordoet’. We zetten als het ware de voordeur gewoon open voor de inbreker.” Aldus Coen Staal (voorzitter NIPW).

Drie belangrijke redenen inbraak

  1. Voordeur onvoldoende beveiligheid.
  2. Deur niet op slot als men (even) de woning verlaat en als niemand in huis is.
  3. Geen bewoonde indruk achterlaat als men 's avonds niet thuis is.

Betere beveiliging voordeur

Je voordeur kun je het beste beveiligen tegen cilindertrekken door beslag met cilindertrekbeveiliging te monteren met SKG, 2 of 3 sterren kwaliteit. Daarnaast maakt een extra bijzetslot het inbrekers een stuk lastiger. Dit kost meer tijd en daar houden inbrekers niet van. Goed hang- en sluitwerk heeft dus echt veel zin om inbraken tegen te gaan.

Deur niet op slot

Doe je deur ook op slot! Een inbreker staat anders binnen 20 seconden binnen met flipperen. De inbreker wurmt een plastic kaartje tussen je kozijn en je voordeur en drukt zo de dagschoot open. Vaak ben je wat gemakzuchtig of vergeetachtig, maar juist als je even weg bent om de hond uit te laten of een boodschapje te doen, wordt de voordeur gewoon dichtgetrokken zonder deze op slot te draaien. Dan wordt het een fluitje van een cent voor de inbreker om zonder inbraakschade binnen te komen. Blijven opletten dus, of een zelfsluitend slot plaatsen.

Bewoonde indruk

Als je heel duidelijk aan de inbreker laat zien dat je niet thuis bent, hebben ze alle tijd om hun gang te gaan. En als ze veel tijd hebben, komen ze altijd binnen. Bij erg veel woningen brandt, als het donker is en er is niemand thuis, helemaal geen of slechts één lampje. Dan wéét een inbreker dat ie zijn gang kan gaan. Loop zelf maar eens in het donker langs de huizen in je buurt. Je ziet, ook al ben je geen inbreker, meteen wie er wel of niet thuis is. Als je ’s avonds weg bent, laat dan net zoveel lichten aan als je doet wanneer je thuis bent. Tegenwoordig met timers en appjes kun je je lichten makkelijk op tijd aan en uit laten gaan. Zelfs op afstand!

Betere inbraak beveiliging? Bel Betecom

Veiligheid thuis is belangrijk. Je kunt veel zelf, maar voor optimale inbraakbeveiliging is maatwerk nodig. Deskundig advies en installatie van een erkend beveiligingsbedrijf zijn hierbij onmisbaar. Wij helpen je graag. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

#Betecom #inbraak #beveiliging #woning #veiligheid #particulieren #huis #SKG

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.