Het wordt weer eerder donker? Licht aan en deur op slot

Het wordt weer wat eerder donker. Gaat u vroeg in de ochtend of ’s avonds het huis uit? Houd het licht aan en doe de deur op slot! Zo gaat u met een gerust hart de deur uit.

Woninginbraken stijgen in de donkere dagen

Inbrekers werken graag in het donker. De kans om betrapt te worden is dan kleiner. Vanaf september wordt het snel vroeger donker. Het aantal woninginbraken is tijdens de donkere dagen altijd hoger.

Wat u zelf kunt doen tegen woninginbraak?

Zorg dat u uw huis altijd veilig achterlaat, ook als u vroeg in de ochtend of ’s avonds weg bent. Licht aan en deur op slot!

  • Licht aan
    Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet. Een inbreker staat niet graag in het licht. Gebruik bijvoorbeeld een schijnwerper met bewegingsmelder.
  • Deur op slot
    Trek uw deur niet alleen dicht maar draai ook de sleutel om in het slot. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk. Maak goede afspraken hierover met uw huisgenoten.
  • Zet uw inbraakalarmsysteem aan
    Heeft u een alarmsysteem? Gebruik die dan ook en zorg voor goede alarmopvolging.

Bel 112 bij verdachte situaties of meld het op uw buurtapp

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112 moeten bellen. En/of meld het direct via uw buurtapp. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

 

Goed beveiligde woning. Bel Betecom

Als u wilt zorgen dat inbrekers niet snel bij u kunnen binnenkomen? Laat dan een risicoanalyse maken door een erkend beveiligingsbedrijf. U weet dan precies waar de risico’s in uw woning zitten en waar niet. Bovendien bent u verzekerd van professionele installatie en de juiste apparatuur.

Meer weten over beveiliging in uw woning? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.

Ik Woon Veilig PlanAdviesaanvraag

Adviesaanvraag

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief