Vetbrandblusser

Algemene Info:


Vlam in de pan, meteen ben je geneigd te gaan blussen met water. Maar wist je dat dat enorm gevaarlijk is. Daarvoor zijn er speciale vetbrandblussers. Deze blussers zijn speciaal gemaakt voor in de keuken en horecagelegenheden.

Zulke branden zijn vaak te wijten door een vergeten pan op het vuur, vervuild/oud vet of gebrekkige temperatuurbeveiligingen op apparaten.

Vetbrandblussers zijn een variant op de schuimblussers en geschikt voor vetbranden. Ze zorgen ervoor dat de temperatuur van het vet daalt waardoor het vuur uit gaat.

Deze type blussers hebben brandklasse F. Er zijn ook combinatie blussers te vinden (zoals ABF blussers). Deze soort blussers zijn dus erg breed inzetbaar.


Brandend vet kan ook thuis voorkomen. Dat moet je dan ook nooit blussen met water. Wij vertellen je waar je op moet letten

Ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden

Het doel van een ontruimingsplan is te zorgen dat bij een calamiteit de ontruiming van het gebouw ordelijk en goed georganiseerd verloopt. Een ontruimingsplan moet daarom ook regelmatig worden getest op uitvoerbaarheid, haalbaarheid en doeltreffendheid, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en de kans op slachtoffers zo klein mogelijk is.

Vanuit het bouwbesluit, zijn organisaties die ook een brandmeldinstallatie moeten hebben verplicht om te beschikken over ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden.

Waar rekening mee te houden:

Water moet je nooit gebruiken bij een vetbrand, dit zorgt voor nog grotere steekvlammen en enorm veel stoomontwikkeling. 

Andere handbrandblussers:


Meer oplossingen

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.