Blusdekens

Algemene Info:

Blusdekens kunnen ook ingezet worden bij het blussen van branden. Ze zijn makkelijk te gebruiken en het beste in te zetten bij kleine (beginnende) branden van vaste stoffen. 

Maar omdat brand toch erg verraderlijk kan zijn raden wij altijd aan om branden (groot of klein) te blussen met een handbrandblusser. Zo ben je er zeker van dat de brand goed geblust is. Maar is er geen blusser bij de hand en een blusdeken wel, dan zeker de blusdeken inzetten.

Waar ze wel zeer goed inzetbaar zijn, is in de gevallen waarbij een persoon in brand staat. Hierbij is het vaak onverstandig om een blusser te gebruiken en dus biedt een branddeken een goed oplossing.


Blusdekens kunnen ook ingezet worden bij het blussen van branden. Ze zijn makkelijk te gebruiken en het beste in te zetten bij kleine (beginnende) branden van vaste stoffen. WIj vertellen waar je op moet letten.

Voor welke brand:

Zoals gezegd is het voornamelijk alleen in te zetten bij kleine (beginnende branden) van vaste stoffen. Dus het is zeer ongeschikt voor branden van vloeistof, gas, metaal of vet (zoals bijv vlam in de pan).

En onze tip: hoe groter de blusdeken, hoe beter. Dit is omdat het veiliger is voor jezelf (immers, je beschermt meer van jezelf tijdens het benaderen van de brand), als dat het een groter gebied bestrijkt bij het blussen.


Blusser specifieke regels:

Blusdekens moeten uiteraard voldoen aan bepaalde eisen. Zo mag deze maximaal 1.80x1.80 zijn en moet deze binnen 4 seconden inzetbaar zijn (dat is dus inclusief het uitvouwen). 


Andere handbrandblussers:

Meer oplossingen

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.