Bouwkundige maatregelen tegen inbraak en overval

Bouwkundige maatregelen tegen inbraak en overval

Met bouwkundige maatregelen tegen inbraak, geweld en overval kan je het binnendringen van je pand vertragen en de gevolgen beperken. Dit gecombineerd met een snelle signalering is het begin van een goed beveiligingsplan. Wij adviseren altijd om eerst te beginnen met bouwkundige maatregelen die minimaal 3 minuten inbraakvertraging garanderen.


Bij bouwkundige maatregelen kan je denken aan:

 • SKG-goedgekeurd hang- en sluitwerk
 • Inbraakwerend veiligheidsglas
 • Inbraakwerende rolluiken of traliewerk
 • Anti-rampalen voor de gevel of sluis aanbrengen
 • Beveiligingsverlichting (binnen en buiten) in slagvast behuizing
 • Hekwerken plaatsen 
 • Plaatsen van Camera’s

Met bouwkundige maatregelen tegen inbraak, geweld en overval kan je het binnendringen van je pand vertragen en de gevolgen beperken. Dit gecombineerd met een snelle signalering is het begin van een goed beveiligingsplan.

De juiste bouwkundige maatregelen


In onze beveiligingsplannen worden bouwkundige maatregelen ook altijd standaard meegenomen. Ook bij de opzet en uitvoering van bouwkundige maatregelen tegen inbraak en overval kunnen wij behulpzaam zijn.

Daarom is goed hang- en sluitwerk zo belangrijk. Want je moet het een inbreker zeker niet gemakkelijk maken. Sloten welke ten minste 3 minuten bestand zijn tegen een poging tot inbraak, betekent dat de inbreker echt aan de bak moet. De gelegenheidsinbreker zal daarom praktisch altijd eieren voor zijn geld kiezen en ergens anders een poging gaan wagen.

Welke bouwkundige maatregelen in jouw situatie noodzakelijk zijn en welke wenselijk, wordt bepaald op basis van een goede risico-inventarisatie. Betecom kan je hierbij helpen en een dergelijke risico-inventarisatie voor je uitvoeren.

Onderaan deze pagina kan je via het contactformulier contact met ons opnemen. Je kan ons natuurlijk ook altijd bellen, net zo makkelijk.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Bij een calamiteit in je pand moet er op adequate wijze:

 • Een aanvang worden gemaakt met het  blussen van de brand
 • Hulp worden verleent aan uw personeel of aan aanwezige bezoekers
 • De ontruiming van het bedrijfspand worden gecoördineerd
 • Het pand worden onderzocht op achterblijvers
 • De brandweer worden opgevangen en van informatie worden voorzien

Goede organisatie

Voor het juist uitvoeren hiervan is het dus belangrijk dat er een goede BHV-organisatie is en getraind personeel. 

Hierdoor worden zaken gewaarborgd als:

 • De toegankelijkheid van brandblusapparatuur
 • Vrij gebruik van vluchtroutes
 • Goed functionerende nood- en vluchtrouteverlichting
 • Benodigde vaardigheden voor eerste hulp bij calamiteiten

Brandveilige materialen

Door het gebruik van brandveilige materialen tijdens de bouw, voorkomt u dat een brand zich snel uitbreidt en veel giftige rook vrijkomt en verspreid. De inrichting van het pand bepaalt in grote mate de snelheid waarmee een brand zich kan uitbreiden en hoe hoog de temperaturen worden. Brandvertragende vloerbedekking en kantoormeubels helpen een snelle uitbreiding te voorkomen

Moeilijk brandbare en halogeenvrije kabel verminderen de hoeveelheid giftige rook en daarmee het aantal mogelijk slachtoffers.


Wij adviseren en ondersteunen

Uit de risico-inventarisatie zal naar voren komen welke organisatorische maatregelen in jouw geval van toepassing zijn en hoe deze het beste kunnen worden gewaarborgd binnen jouw organisatiet. Betecom kan je hierin adviseren en ondersteunen. Neem contact op voor vrijblijvend advies of naar de mogelijkheden van calamiteitentraining voor je personeel.


Meer oplossingen

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.