Bouwkundige maatregelen tegen inbraak en overval

Bouwkundige maatregelen tegen inbraak en overval

Met bouwkundige maatregelen tegen inbraak, geweld en overval kan je het binnendringen van je pand vertragen en de gevolgen beperken. Dit gecombineerd met een snelle signalering is het begin van een goed beveiligingsplan. Wij adviseren altijd om eerst te beginnen met bouwkundige maatregelen die minimaal 3 minuten inbraakvertraging garanderen.


Bij bouwkundige maatregelen kan je denken aan:

  • SKG-goedgekeurd hang- en sluitwerk
  • Inbraakwerend veiligheidsglas
  • Inbraakwerende rolluiken of traliewerk
  • Anti-rampalen voor de gevel of sluis aanbrengen
  • Beveiligingsverlichting (binnen en buiten) in slagvast behuizing
  • Hekwerken plaatsen 
  • Plaatsen van Camera’s

Met bouwkundige maatregelen tegen inbraak, geweld en overval kan je het binnendringen van je pand vertragen en de gevolgen beperken. Dit gecombineerd met een snelle signalering is het begin van een goed beveiligingsplan.

De juiste bouwkundige maatregelen


In onze beveiligingsplannen worden bouwkundige maatregelen ook altijd standaard meegenomen. Ook bij de opzet en uitvoering van bouwkundige maatregelen tegen inbraak en overval kunnen wij behulpzaam zijn.

Daarom is goed hang- en sluitwerk zo belangrijk. Want je moet het een inbreker zeker niet gemakkelijk maken. Sloten welke ten minste 3 minuten bestand zijn tegen een poging tot inbraak, betekent dat de inbreker echt aan de bak moet. De gelegenheidsinbreker zal daarom praktisch altijd eieren voor zijn geld kiezen en ergens anders een poging gaan wagen.

Welke bouwkundige maatregelen in jouw situatie noodzakelijk zijn en welke wenselijk, wordt bepaald op basis van een goede risico-inventarisatie. Betecom kan je hierbij helpen en een dergelijke risico-inventarisatie voor je uitvoeren.

Onderaan deze pagina kan je via het contactformulier contact met ons opnemen. Je kan ons natuurlijk ook altijd bellen, net zo makkelijk.

Meer oplossingen

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een oplossing in het veiliger maken van je bedrijf of woning? Laat het ons weten dan zoeken we samen de perfecte oplossing

Hartelijk dank. Uw gegevens zijn succesvol verzonden.
Oeps! Daar ging iets mis. Probeer het nogmaals of mail ons via info@betecom.nl
Do you have a question? Contact us now!

Contact Us

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.