Top 10 oorzaken brand bedrijven

Verzekeraar Reaal deed onlangs onderzoek naar de top 10 oorzaken van brand bedrijven. Menselijk handelen prijkt nog altijd bovenaan de top 10 van brandoorzaken bij bedrijven. Brand is een serieus bedrijfsrisico. Neem de juiste maatregelen als het gaat om brandbeveiliging.

 

Top 10 oorzaken brand bedrijven

 

  1. Menselijk handelen
  2. Brand Elektra
  3. Brandstichting
  4. Brand Naburig
  5. Bliksem
  6. Hennep
  7. Brand Broei
  8. Brand Dakdekken
  9. Montagefouten o.a. zonnepanelen
  10. Overige en onbekend

 

Onderzoek brand bedrijven
Alex de Langen, Unitmanager Schade bij Reaal: “Uit de inventarisatie van onze eigen cijfers blijkt dat menselijke handelen de belangrijkste oorzaak van brand bedrijven is. Denk hierbij aan ongelukken als gevolg van verkeerd machinegebruik, brand die ontstaat na het aanrijden van een elektriciteits­voorziening in het magazijn, maar ook het roken van sigaretten en het onzorgvuldig omgaan met brandbare stoffen komen nog steeds veelvuldig voor.”

Na menselijk falen, komt brand als gevolg van ‘elektra’ als belangrijkste brandoorzaak naar boven. Deze branden ontstaan vaak na kortsluiting in verouderde stoppenkasten, maar ook in stopcontacten; bijvoorbeeld door kwalitatief slechte of beschadigde opladers of het onnodig aan laten staan van apparatuur. Wat verder opvalt in de top 10 is dat veel branden ontstaan door ‘externe’ factoren; bijvoorbeeld brand in of bij een naburig pand, maar ook door brandstichting, inbraak of bliksem.

Bedrijven met brand: 50% failliet

Bij schade door brand staan veel bedrijven stil en gaat 50% van de bedrijven zelfs failliet. Voorkom brand gebruik deze checklists brand bedrijf.

 

Betecom advies over brand bedrijven en brandbeveiliging

Betecom is gebrand op veiligheid. Betecom behoort al sinds 2004 tot een select groepje gespecialiseerde bedrijven dat Kiwa NCP-erkend branddetectiebedrijf is. Wij adviseren u graag en denken met u mee in het vinden van de juiste brandbeveiliging. Neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking en advies.

Adviesaanvraag

Adviesaanvraag