Tips beter gebruik bewakingscamera

Op bijna de helft van door winkeliers gemaakte camerabeelden zijn criminelen, zoals overvallers en inbrekers, niet te herkennen. Verbetering is nodig om met camerabewaking de pakkans te vergroten.

We zien de beelden vaak langskomen in Opsporing Verzocht. Maar ook uit recent onderzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie naar de camerabeelden van tweehonderd winkeliers blijkt dat de politie na een overval, diefstal of inbraak vaak onbruikbare camerabeelden van winkeliers en ondernemers krijgt. Dit maakt opsporing bijna onmogelijk.

Camerapositie bij camerabewaking

Vaak worden te weinig camera’s geplaatst en een beeld van bovenaf gebruikt. Prima om de gebeurtenissen goed te kunnen volgen, maar niet goed voor de herkenning en daarmee ook de opsporing van de inbrekers en overvallens. Daarvoor zijn beelden nodig van het gezicht, niet van de kruin van de vandalen.

Extra camera nodig voor gezichtsherkenning

Hoge camera’s kunnen minder eenvoudig worden beschadigd. Dat is een voordeel. Het heeft dan ook de voorkeur een extra camera voor de gezichtsherkenning te plaatsen. Is een extra camera te duur, hang dan de camera toch op gezichtshoogte.

Juiste instelling bewakingscamera

Let bij aanschaf ook op de beeldkwaliteit van de camera (scherpte en lichtgevoeligheid). Veel camera’s blijken ook niet goed scherp te zijn ingesteld.

 
Kies de juiste camera voor camerabewaking

Camera’s zijn er in vele soorten en maten. Denk vooraf goed na over het doel van de bewakingscamera. Dat bepaalt of u camera’s binnen of juist buiten nodig heeft en van welke kwaliteit. Kunt u volstaan met een enkele camera of heeft u er meerdere nodig, gekoppeld aan een camerabewakingsysteem? Bedraad of juist draadloos? Ook de alarmopvolging moet u goed regelen.

 
Meer weten over camerabewaking?

Kies bij de aanschaf van bewakingscamera’s voor goede kwaliteit (beeld, licht en behuizing) als u meer van uw camera verwacht dan alleen een vaagbeeld van de gebeurtenissen. Laat u adviseren over camerabewaking door een deskundig beveiligingsbedrijf. En zorg ook voor een goede installatie (cameraplan) en instelling van de camera’s.

Vraag advies over uw camerabewaking

Als erkend en BORG-gecertificeerd beveiligingsadviesbedrijf hebben we veel ervaring met camerabewaking. Op basis van een risicoanalyse stellen we een cameraplan op, passend bij uw situatie. Heeft u al camera’s, dan checken we uw huidige camerasysteem graag op basis van de risicoanalyse en adviseren u over de te nemen maatregelen. Bel of mail ons voor een vrijblijvend camerabewakingsadvies. Tel. 0341-426000 of info@betecom.nl

Adviesaanvraag

Adviesaanvraag