Overval beveiliging: steeds meer geldautomaten uit winkels

Supermarktketen Coop kondigde recent aan de geldautomaten uit de winkels te verwijderen vanwege het grote geweld dat wordt gebruikt. Eerder deed Jumbo dit al. Albert Heijn blijft klanten voorlopig nog wel de mogelijkheid bieden om geld te pinnen in de winkels. Ook cash geld in kassa’s is aantrekkelijk voor criminelen. Wat kunt u doen aan overval beveiliging in winkels en detailhandel?

 

Overvallers winkels en detailhandel steeds brutaler

Criminelen schromen niet met een auto de winkel binnen te rijden om de hand te leggen op de geldautomaat. Directies van de supermarktketens willen niet langer de gevolgen dragen. Cash geld in de zaak is altijd een extra risico. Veel winkeliers en detailhandels kiezen daarom bewust voor het stimuleren van pinbetaling. Daarnaast is een afroomkluis aan te raden. Tegen een ramkraak is vaak geen kruid gewassen. Alleen met anti-rampalen kunt u dit risico verkleinen.

 

Winkelbeveiliging

Hoe ver u gaat bij het beveiligen van uw winkel of detailhandelsbedrijf bepaalt u zelf. Ook wordt het deels opgelegd door de overheid, verzekering of gevraagd door uw klanten en medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan organisatorische maatregelen tegen inbraak en overval, zoals: veilige openings- en sluitingsprocedures, goed sleutelbeleid en training van het personeel. Ook bouwkundige maatregelen zijn vaak noodzakelijk.

Ook deze beveiligingsmaatregelen helpen risico’s te verkleinen:

  • Camerabewaking
  • Brandbeveiliging
  • Toegangscontrole
  • Inbraakbeveiliging

 

Hoe investeert u in de juiste maatregelen?

Het treffen van maatregelen vraagt om een investering. Om er zeker van te zijn dat u de juiste investering doet, is nadenken over (bedrijfs)risico’s en maatregelen van groot belang. Daarbij helpt een Kiwa NCP-erkend gecertificeerd Borg-beveiligings- en branddetectiebedrijf zoals Betecom. Lees wat u kunt doen aan overval beveiliging winkel en overige detailhandel.

 

Beter beveiligd. Bel Betecom (kop)

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in uiteenlopende branches en helpen ook u graag de juiste maatregelen te nemen voor betere overval beveiliging van uw winkel. Neem contact op voor een persoonlijk beveiligingsadvies.

Adviesaanvraag

Adviesaanvraag