Kluis doelwit of bescherming?

Een kluis is vaak doelwit van inbrekers, maar ook een doeltreffende vertragende beveiligingsmaatregel. Bij een bedrijfsinbraak in een horecagelegenheid in Utrecht hadden de verdachten het onlangs gemunt op de safe met de dagopbrengst. De politie spreekt hierbij van een toenemende trend. In een aantal gevallen blijken kluizen onvoldoende gezekerd of beveiligd en daarom voor een inbreker gemakkelijk om mee te nemen. Toch gebeurt het ook dat inbrekers soms fors geweld gebruiken om een safe los te krijgen en te verwijderen. Denk aan de plofkraken.

 

 

 

 

 

 

 

Vertragende beveiligingsmaatregelen

Vertragende beveiligingsmaatregelen vormen een doeltreffend onderdeel van de inbraakbeveiligingsketen van ieder bedrijf of instelling. Heeft u cash geld in beheer, denk dan aan een goed verankerde, inbraakwerende kast of (afroom) kluis. In andere situaties kunnen ook andere meeneem-beperkende maatregelen doeltreffend zijn:

 

  • Sluit meest waardevolle goederen af met een inbraakvertragend rolluik
  • Beperk de vrije toegang tot specifieke (kantoor)ruimten
  • Zet beeldschermen en computers vast met anti-diefstal kabel (SKG-KOMO keurmerk)

 

Belangrijk is te voorkomen dat inbrekers en overvallers er niet met de buit vandoor zijn, voordat het alarm is opgevolgd. Ook het aanbrengen van camerabeveiliging is volgens de politie van toegevoegde waarde. Daarmee is wellicht een eventuele voorverkenning te signaleren. Bovendien werkt het preventief.

 

Geïntegreerde inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is pas echt effectief als de beveiligingsmaatregelen naadloos op elkaar aansluiten en elkaar versterken: camerapreventie, organisatie- en bouwkundige maatregelen, inbraaksignalering, vertraging en alarmopvolging. Het samenstellen van een dergelijke keten, met de juiste beveiligingsmaatregelen is maatwerk.

 

Beter beveiligd. Bel Betecom

Op basis van een risico-inventarisatie kunnen wij de juiste beveiligingsmaatregelen adviseren. Deze maatregelen vormen samen een sterke en ononderbroken keten. Wij zorgen voor vakkundige en vlotte installatie conform afspraak en staan u ook daarna bij met advies, service en onderhoud. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

Adviesaanvraag

Adviesaanvraag