Inbraakbeveiliging woning vaak overschat

De bewustwording van Nederlanders over de eigen woningbeveiliging groeit. Maar we overschatten de inbraakbeveiliging eigen woning vaak nog schromelijk. Dit blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Men weet het wel, maar neemt vaak geen maatregelen om het risico van inbraak daadwerkelijk te verkleinen.

Achterdeur zwakste schakel

Een voorbeeld: slechts een kwart van de deelnemers aan het onderzoek weet dat hun achterdeur de zwakste plek is als het gaat om inbraakbeveiliging. Vier op de vijf Nederlandse achterdeuren zijn echter slecht beveiligd. Dat wil zeggen dat een inbreker moeiteloos binnen 3 minuten het slot kan openbreken (aldus Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken).

Neem maatregelen

Wacht niet tot het te laat is. Bewustwording alleen is onvoldoende. Neem ook de volgende stap: daadwerkelijk inbraakbeveiligingsmaatregelen doorvoering in uw huis. Vaak vindt men dat te veel gedoe of men weet niet hoe dat precies moet. Van uitstel komt vaak afstel. Om die reden heeft de stichting een foldertje gemaakt dat tijdens de Nationale Inbraakpreventie Weken in nagenoeg alle bouwmarkten en ijzerwarenspeciaalzaken gratis wordt verstrekt. Hierin staat op eenvoudige manier uitgelegd waarop je moet letten en wat je kunt doen om de beveiliging van je huis beter op orde te krijgen.

Online Inbraak Preventie Check

Doe online de Inbraak Preventie Check en breng uw thuissituatie aan de hand van foto’s in kaart. Zo weet u snel wat u kunt doen om inbraakrisico in huis te verkleinen. U kun ervoor kiezen om het zelf te doen, of een erkend beveiligingsbedrijf in te schakelen. Belangrijkste is dat u maatregelen neemt. De inbreker kiest dan al snel voor een makkelijker doelwit verderop in de straat.

Beveiliging blijft nodig

Ondanks de dalende inbraakcijfers (van 91.000 in 2012 tot 49.500 vorig jaar, bron Beveiligingnieuws) is het volgens Staal nog steeds nodig om blijvend aandacht te besteden aan inbraakpreventie. “Al is de daling substantieel, er worden nog elke dag 136 inbraken gepleegd. Dat willen we omlaag brengen. Elke inbraak is er één te veel, vooral ook gezien de grote impact die het heeft op iemands veiligheidsgevoel in de eigen woning. Een inbraak heet niet voor niets een ‘high impact crime’.”

Uw huis beter beveiligen met Betecom

U kunt veel zelf doen om uw huis en haard te beschermen. Betecom is een Kiwa NCP-erkend en gecertificeerd Borg Technisch beveiligingsbedrijf. Wij zetten onze ervaring en expertise graag in om u te helpen u nog veiliger te voelen en de juiste inbraakbeveiligingsmaatregelen te nemen. Bel of mail ons voor een advies op maat.

Ik Woon Veilig PlanAdviesaanvraag

Adviesaanvraag

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief