Even tijd voor veiligheid

Tijdens de landelijke Week van de Veiligheid (van 9 t/m 15 oktober) staan gemeenten en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid stil bij verschillende veiligheidsonderwerp, zoals: overvalbeveiliging, internetbeveiliging, inbraakbeveiliging en winkelbeveiliging. Neem zelf ook even de tijd voor veiligheid in uw bedrijf en winkel.


Activiteiten Week van de Veiligheid

Veel gemeenten organiseren in de Week van de Veiligheid activiteiten voor inwoners en bedrijven waarin veiligheid centraal staat. Welke activiteiten in uw regio worden georganiseerd kunt u hier zien.


Cursus veiligheid voor personeel

Agressie, geweld, diefstal of een overval. Het kan ook in uw winkel of horecagelegenheid gebeuren. Natuurlijk wilt u goed voorbereid zijn en ook uw personeel hierbij begeleiden. Oefenen is daarvoor de beste manier, bijvoorbeeld met een calamiteitentraining.

Tijd voor veiligheid dilemmaspel

Dilemmaspel

Een andere manier om met uw personeel aan de slag te gaan, is het doen van een dilemmaspel. Het dilemmaspel kunt u neergeleggen of opgehangen in de kantine.

Het dilemmaspel maakt verschillende vormen van criminaliteit waarmee werknemers te maken kunnen krijgen bespreekbaar. Iedere sector heeft een eigen dilemmaspel. Door verschillende dilemma’s samen te bespreken en afspraken te maken over hoe om te gaan met bepaalde situaties, kan criminaliteit voorkomen worden.


De dilemmaspellen kunt u hier downloaden (pdf):

DilemmaspelHorecadef.pdf
DilemmaspelTransportdef.pdf
DilemmaspelMKBdef.pdf

Veiligheidstips

Natuurlijk wordt tijdens de Week van de Veiligheid ook aandacht besteed aan verschillende andere manieren van preventie. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals het openen en sluiten van het pand, pinnen en afromen van de kassa, gedrag en wachtwoordenbeheer.

Betecom gebrand op veiligheid

Als erkend en BORG-gecertificeerd beveiligingsadviesbedrijf zetten wij onze ervaring en expertise graag ook voor u in. Kies voor veiligheid en continuïteit in uw bedrijf en winkel. Bel of mail ons voor een vrijblijvend advies. Tel. 0341-426000 of info@betecom.nl

Adviesaanvraag

Adviesaanvraag