Criminelen slaan hun slag op buitenterreinen

Tijdens de donkere dagen slaan inbrekers en criminelen makkelijker hun slag. Dat geldt de afgelopen jaren steeds vaker voor de buitenterreinen van bedrijven. Vooral transportbedrijven zijn de dupe. Zwaar georganiseerde bendes betreden in de nacht de terreinen om vervolgens van een groot aantal auto’s kostbare onderdelen te stelen, zoals velgen/banden, airbags, xenonverlichting, navigatiesystemen, etc.

De schade die daarbij optreedt is enorm. Vaak raken vele tientallen auto’s zwaar beschadigd. Dit levert niet alleen grote schade op voor de verzekeraar, maar heeft ook consequenties voor de betreffende ondernemer. Ook ondernemers met bedrijfsterreinen vol andere waardevolle opslag lopen risico. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen kan de kans op criminaliteit verkleinen en schade beperken.

Risicoklassen

De juiste beveiligingsmaatregelen worden o.a. bepaald door de attractiviteit van het betreffende buitenterrein. Daarbij spelen twee factoren een belangrijke rol, te weten:

  1. Het maximaal aantal voertuigen, objecten of producten op het terrein.

  2. De gemiddelde cataloguswaarde van de voertuigen, objecten en producten.

 

Beveiligingsmaatregelen buitenterreinen
Een aantal maatregelen die u als ondernemer kunt nemen voor de beveiliging van uw buitenterrein zijn:

 

Organisatorische maatregelen
Denk bijvoorbeeld aan verlichting en/of schrikverlichting, objectbeveiliging in/van aanwezige voertuigen, objecten of producten.

 

Bouwkundige maatregelen
Uitrijdbeveiliging, zoals vangrails, betonnen palen, goedgekeurde anti ramkraakpalen, greppels, hekwerken met SKG**® hang- en sluitwerk, gaashekwerk (min. 2 meter hoog). Maar denk ook aan voorziening tegen het graven van een tunnel door het buitenterrein bijvoorbeeld te asfalteren.

 

Meeneembeperkende maatregelen
Bij voertuigen kan een stuur- of wielklem worden gebruikt. Denk ook aan het vastzetten van objecten aan de grond of het chippen van producten.

 

Camerabewaking en andere elektronische maatregelen
Terreindetectie in combinatie met een camerasysteem helpt ongewenste toegang tot het terrein te detecteren en door te melden. Denk ook aan effectieve alarmopvolging.

 

Vraag advies over de bewaking van uw buitenterrein

Als erkend en BORG-gecertificeerd beveiligingsadviesbedrijf hebben we veel ervaring met toegangscontrole en camerabewaking. Op basis van een risicoanalyse adviseren we u graag over het nemen van de juiste maatregelen. Bel of mail ons voor een vrijblijvend bewakingsadvies. Tel. 0341-426000 of info@betecom.nl

 

Adviesaanvraag

Adviesaanvraag