Camerabewaking op kantoor, doe de privacytoets

Het inzetten van camera’s op kantoor mag niet zomaar. Camerabewaking is alleen onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Bijvoorbeeld om diefstal of beschadiging te voorkomen. Het bedrijfsbelang moet goed worden afgewogen tegen het belang van privacy van werknemers en ook andere gebouwgebruikers. Ook moet bijvoorbeeld de ondernemingsraad instemmen met camerabewaking.


Privacytoets

Het afwegen van het bedrijfsbelang tegen de rechten van werknemers en ook andere gebouwgebruikers doet u door vooraf een privacytoets te doen. Deze bestaat uit drie stappen:

Stap 1   Is de inzet van camera’s noodzakelijk?

Stap 2   Kan het doel ook op een andere manier worden bereikt, met een minder ingrijpend middel
dan camera’s?

Stap 3   Weegt uw (bedrijfs)belang op tegen het privacybelang van uw werknemers?

 

camera bewaking

Laat zien dat er camerabewaking is

Wanneer u camerabewaking binnen of buiten inzet moet u dit duidelijk zichtbaar maken voor medewerkers en andere gebouwgebruikers. Bijvoorbeeld met een bordje of sticker. Lees meer informatie over regelgeving rond de inzet van camera’s.


Camera voor bewaking en nog veel meer...

Camera’s kunnen worden ingezet voor bewaking, maar ook voor toezicht ten behoeve van veiligheid (zorg), klanten tellen of missende objecten registreren enz. Mede door de snelle technische ontwikkelingen (IP-camera’s en Live View) zijn de mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

Wanneer u een camerasysteem voor beveiliging aanschaft, bedenk dan waarvoor u diezelfde camera’s nog meer kunt gebruiken. Voor managementdoeleinden, energiebesparing of het verbeteren van uw bedrijfsvoering? Door camera’s breed in te zetten is de investering sneller rendabel. Zorg wel dat u de juiste techniek, camera’s en camerasysteem aanschaft, passend bij uw gebruik.


Betecom advies over camerabewaking

De juiste inzet is maatwerk. Betecom beschikt over gespecialiseerde kennis over cameratechnieken en het inzetten van camerabewaking voor uiteenlopende doeleinden. Wilt u weten wat camera's in uw situatie kunnen toevoegen? Wij adviseren u graag. Lees meer over onze visie en werkwijze of neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking en advies.

Adviesaanvraag

Adviesaanvraag